اشتباهات غیر قابل جبران در ثبت شرکت

در ابتدای فعالیت شرکت، بسیاری از فرصت‌ها و تهدیداتی که پیش روی فعالیت اقتصادی این مجموعه قرار خواهد گرفت غیرقابل پیش‌بینی است و بسیاری، به دلیل کم‌تجربگی بدون کسب اطلاعات کافی اقدام به شروع یک فعالیت اقتصادی می‌کنند که عواقب بعدی آن ممکن است تا مدت‌ها گریبان‌گیر آنها شود. در این مطلب کوتاه قصد داریم برخی از اشتباهات رایج در این زمینه را تشریح کنیم:

عدم شناخت فعالیت و هدف شرکت

اولین گام برای تأسیس شرکت، انتخاب موضوع فعالیت است. اگر مؤسسان شرکت نسبت به موضوع شرکت اطلاعی نداشته باشند و یا هدف آنها از تأسیس شرکت روشن و مشخص نباشد، بعدها شرکت با مشکلات جدی مواجهه می‌شود. لذا ضروری است مؤسسان و شرکا به موضوع شرکت تسلط کامل داشته باشند.

عدم شناخت شرکا

تأسیس شرکت معمولا با همکاری و شراکت چند نفر آغاز می‌شود. اگر مؤسسان شرکت نسبت به یکدیگر شناخت کافی نداشته باشند، پس از مدتی میان آنها اختلاف نظر ایجاد می‌شود. بزرگترین مشکلاتی که در انتخاب اشتباه شرکا ممکن است رخ دهد، سوء استفاده، فریبکاری و زیر سوال رفتن اعتبار کل شرکت، عدم‌امکان در انحلال شرکت، عدم‌امکان اخراج فرد سودجو از شرکت، عدم‌امکان تغییرات شرکت و تشکیل جلسه، امکان ورشکستگی و غیره می‌باشد. بنابراین در زمان انتخاب شرکا باید به خوبی بر روی آنها شناخت پیدا کرد.

 اطلاعات ناکافی در مورد قانون تجارت

تشکیل شرکت‌های تجاری با پیچیدگی بیشتری همراه است. به همین دلیل باید مؤسسان نسبت به قوانین تشکیل، ثبت و اداره شرکت اطلاعات کافی داشته باشند. برای مثال شرکا یا مؤسسان شرکت باید نسبت به تفاوت شرکت‌های با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص، و یا تفاوت بین مؤسسه و شرکت اطلاعات کافی داشته باشند زیرا ثبت انواع شرکت، میزان سرمایه مورد نیاز برای تشکیل و همچنین تعداد شرکا در شرکت‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است.

اطلاعات ناکافی در مورد ثبت شرکت

ثبت شرکت روال خاصی دارد که مؤسسان باید نسبت به تمامی مراحل اطلاعات کافی داشته باشند. در غیر این صورت مراحل ثبت شرکت با مشکل مواجه می‌شود و مؤسسان مجبور می‌شوند تا یک مرحله را چندین بار تکرار کنند. برگشت مدارک از سوی اداره ثبت شرکت‌ها نیز از دیگر مشکلاتی است که در نتیجه نداشتن اطلاعات کافی در مورد روند ثبت شرکت رخ می‌دهد. گاهی اوقات ناآشنا بودن با موارد قانونی باعث بروز اشتباهات جبران ناپذیر در ثبت شرکت می‌شود.

بی‌توجهی به سرمایه ثبت شرکت

برای ثبت شرکت، داشتن سرمایه لازم است. اما میزان سرمایه در تمامی شرکت‌ها یکسان نیست و از سوی دیگر سهم شرکا، میزان جمع آوری سرمایه و همچنین سرمایه نقد و غیرنقدی نیز با یکدیگر متفاوت است. برای مثال شرکت سهامی خاص را می‌توان با ۵۰۰ هزار تومان تشکیل داد. اما برای شرکت‌های سهامی عام از طریق پذیره‌نویسی سرمایه مورد نیاز تامین می‌شود. در برخی از شرکت‌ها نیز حداقل سرمایه ۱۰۰ هزار تومان است. با این وجود شرکت برای توسعه و پیشرفت باید این میزان سرمایه را باید افزایش دهد و نمی‌توان به حداقل سرمایه تکیه کرد. بی‌توجهی به میزان سرمایه شرکت نه تنها موجب می‌شود که کار پیشرفت و توسعه نداشته باشد، بلکه باعث بروز برخی مشکلات نیز می‌شود. زمانی که سرمایه شرکت افزایش می‌یابد، باید مراتب به اداره ثبت شرکت‌ها نیز گزارش داده شود.

بی‌توجهی به پرداخت مالیات

مالیات یکی از قوانین مدیریت و ثبت شرکت‌های تجاری می‌باشد. اگر مؤسسان شرکت نسبت به پرداخت مالیات بی توجه باشند، مشمول پرداخت جریمه‌های سنگین خواهند شد که مشکلات دیگری را برای شرکت در پی دارد. زمانی که شرکت به ثبت می‌رسد، مدیرعامل شرکت برای دریافت دفاتر قانونی پلمپ شده، تکمیل و تحویل اظهارنامه مالیاتی سالیانه در تیرماه هر سال و پرداخت مالیات تعیین شده، باید به اداره مالیات مراجعه کند.

بیشتر بخوانید :

رضا گلچین
18/ نوامبر/ 2018

ثبت شرکت